Baterii condensatoare


Filtre de armonici

Filtre de armonici

Filtrele de armonici sunt untilizate acolo unde se impune reducerea armonicilor generate pentru incadrarea in limitele impuse de normative sau acolo unde este perturbata functionarea unor consumatori sensibili. Executam baterii automate sau fixe pe joasă și medie tensiune care filtrează armonicile de ordin 5, 7, 11 în funcție de rezultatele măsurătorilor inițiale și analiza spectrului de armonici din rețeaua beneficiarului. Pentru dimensionarea filtrelor de armonici se efectueaza mai intai o analiza armonica completă din care rezultă soluția tehnică.  


Baterii de condensatoare automate de medie tensiune

Baterii de condensatoare automate de medie tensiune

Bateriile automate de medie tensiune sunt echipate cu sigurante fuzibile, contactoare in vid, condensatoare trifazate si bobine de limitare a curentului de cuplare. Pentru situatia functionarii pe retele poluate cu armonici superioare de curent aceste baterii se echipeaza si cu bobine antirezonanta. De asemenea, pentru o protectie mai buna la bateriile echipate cu bobine antirezonanta se foloseste schema in dubla stea cu transformator si releu de asimetrie. Condensatoarele sunt de tip all-film si sunt impregnate cu un ulei non-toxic, biodegradabil. Pentru dimensionarea bateriilor de condensatoare putem executa masuratori energetice si simulari cu software specializat.


Baterii de condensatoare automate de joasa tensiune

Baterii de condensatoare automate de joasa tensiune

Baterii automate de condensatoare pot fi cu sau fara bobine antiarmonice Bateriile clasice pentru reducerea consumului de energie reactiva sunt realizate din circuite electrice formate din sigurante de protectie, contactoare speciale si condensatoare. In reteaua electrica sunt introduse mai multe sau mai putine condensatoare in functie de necesarul de energie reactiva pe care il solicita consumatorii conectati la un moment dat in retea. In retelele poluate cu armonici de curent si tensiune (in cazul in care exista un numar semnificativ de sarcini electronice, redresoare, invertoare, etc) bateriile de condensatoare sunt echipate in plus cu reactoare antirezonante pentru joasa tensiune. Toate bateriile automate de condensatoare sunt echipate cu controler cu microprocesor, care masoara curentul consumat de toii consumatorii cuplati la retea, tensiunea retelei si factorul de putere, comandand inchiderea sau deschiderea contactoarelor care cupleaza condensatorii. In felul acesta controlerul care se mai numeste regulator de cosFi mentine factorul de putere in limitele 0,92-1, interval in care furnizorul de energie electrica nu percepe costuri cu energia electrica reactiva. In bateriile de condensatoare se folosesc contactoare speciale pentru condensatoare cu treapta de preincarcare si condensatoare ecologice. Pentru dimensionarea bateriilor de condensatoare societatea noastra va poate efectua analize de retea – masuratori si simulari – cu software specializat.


Reactanțe (bobine) pentru reducerea debitării energiei reactive capacitive

Reactanțe (bobine) pentru reducerea debitării energiei reactive capacitive

Dacă lungimea cablurilor de alimentare in sistemul electric național este considerabil de mare, există riscul de a se debita energie reactivă capacitivă in rețeaua furnizorului de electricitate. Mai ales in momentele unui consum redus de energie electrică, apar costuri de regim capacitiv al facturării. În urma analizei configurației rețelei beneficiarului furnizam instalații fixe sau automate cu bobine adecvate pentru compensarea energiei electrice capacitive si eliminarea costurilor.